O KONKURSIE
H2O Design: konkurs Fundacji Banku Ochrony Środowiska dla szkół i Domów Kultury

Celem konkursu jest stworzenie projektów grafiki Karty Debit MasterCard(R) H2O przeznaczonej dla młodzieży w wieku 13-18 lat, wydawanej do rachunku oszczędnościowego "Konto H2O".
Karty, oprócz praktycznej możliwości zarządzania finansami osobistymi, mają stanowić element proekologicznej edukacji, wpisujący się w misję inicjatora oraz mecenasa konkursu – Banku Ochrony Środowiska S.A.
Wierzymy, że wartość dodana, w formie historii EKO, którą chcemy zbudować wokół projektu, będzie inspirowała młodych ludzi do zainteresowania się ochroną środowiska oraz wpłynie na ich postawy i wybory proekologiczne w długiej perspektywie czasu.

Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu przez uczniów projektu graficznego karty "H2O". Na bazie najlepszych projektów powstaną wzory kart, które znajdą się w powszechnym użyciu wśród klientów Banku. W ten sposób młodzi ludzie będą mieli wpływ na ostateczną formę karty, której będą użytkownikami.

Patroni i partnerzy: